Biljni vrt

Biljni vrtBilje su zanimljive biljke koje ljudi vole. Mnoga bilja emitiraju prijatan miris, što napravi vrt zanimivljivi.

Bilje koristimo u prehrani u obliku začina i u različitih proizvodih, kao što su čajevi, masti i još mnogo toga. U vrtu imamo tijekom cijele godine na raspolaganju začine i bilje uzgojeno na organski način, bez kemijskih proizvoda. Tijekom rasta može se koristiti svježe, što ima posebno ugodan učinak na okus hrane. Za zimu možemo bilje shraniti u različitim oblikama.

Bilje može biti posađeno u svome delu vrta, da napravimo pravi biljni vrt. Oblik biljnog vrta može biti različit, također možemo međusobno kombinirati i različito bilje. Pposađeno može biti u povrtnjaku među ostalim povrćem i je neizostavni element svakog povrtnjaka, gdje se uzgaja povrće po organskim principima. Štiti od bolesti i štetnika.

Bilje bi moralo biti dio svakog pravog domačeg vrta. Neka se sadi blizu kuhinje, da če bit uvjek na dohvatu ruke kuhara. U bloku može se bilje uzgajati na balkonu ili na pragu prozora.